AVALAM

 

Avalam Bitaka wordt gespeeld met 24 lichte en 24 donkere stukken. Deze stukken worden afwisselend op het speelbord geplaatst (licht, donker, licht, donker enz.). Alvorens te beginnen, kiezen de spelers een kleur. De kleur bepaalt de eindscore, maar legt geen beperkingen op tijdens het spel zelf (de spelers mogen dus met stukken van de twee kleuren spelen).
Het doel is op het einde van het spel zoveel mogelijk torentjes te bezitten. Een torentje mag uit maximaal 5 stukken bestaan en de kleur van het bovenste stuk bepaalt wiens torentje het is. Belangrijk: een afzonderlijk stuk moet op zichzelf ook reeds als een torentje beschouwd worden.
Per beurt mogen de spelers één torentje één veld verplaatsen in horizontale, verticale of diagonale richting. Hierbij gelden 3 regels: (1) een torentje wordt altijd in z'n geheel verplaatst; (2) het moet altijd op een ander torentje worden geplaatst (wat betekent dat elk veld dat vrijkomt gedurende het verder spelverloop niet meer bezet mag worden); (3) een torentje mag nooit meer dan 5 stukken hoog zijn. Wanneer geen van de torentjes nog verplaatst kan worden, is het spel afgelopen.

Te koop in de HAS e-shop.


LEEFTIJD
vanaf  8 jaar
DUUR
15 à 30 min
ONTWERP
Philippe Deweys
UITGEVER
Filsfils Int.
RELEASE
1995