FLITS

 

Als je naarstig surft, zal je ettelijk sites vinden die handelen over spellen en je à vollonté nieuws serveren en links naar alweer andere spellensites met nog meer nieuws en nog meer links. Er is dus geen nood aan nóg een flits-lijst. Hoewel… Als je op zoek bent naar informatie over abstracte 2-persoonsspellen, dan verwijzen je bij deze door naar het nieuws dat de site van de Mindsports Olympiad te bieden heeft. Beter is nauwelijks denkbaar - en zeker niet doenbaar.

Toch ook nog enkele bijkomende suggesties - want interessant, vermakelijk en/of GIPF-gerelateerd:

KWM's Spielpl@tz: top-webzine over spellen. In het Duits, weliswaar.

De Luding database: site die een enorm aantal spelbesprekingen bundelt.

The Games Journal: een unicum, want publiceert ook essays over spellen. Engels.

Spelweb en Spelmagazijn: twee Nederlandse Spellensites, die worden verzorgd door twee hardcore game freaks, te weten Erwin Broens en Ronald Hoekstra.

Niet te versmaden als vertrekpunt van een surftocht: Board Games Pagina.

Ook de sites van de Belgische Gezelschapspellenfederatie FORUM en het Vlaams Spellenarchief staan bol van informatie over gezelschapsspellen in het algemeen. (Niet onbelangrijk: FORUM telt onder haar leden enkele van de beste GIPFERS).

Om te besluiten: werp eens een blik op de site van Abstract Games Magazine, en nieuw tijdschrift, enig in haar soort, dat volledig gericht is op denkspellen. Wie voor de verandering nog eens iets wil lezen wat op papier gedrukt staat, zal aan Abstract Games veel plezier beleven.